Sastanak on i ona

(Šta se dešava kod njega...)

Priča ide ovako: Upoznali su se u subotu uvece u mracnom delu disko kluba i razmenili brojeve telefona. U ponedeljak ju je on nazvao i neformalno pozvao na kafu u utorak u 8. Spuštaju slušalicu...

On 3 sata pre sastanka
- Gleda TV i cacka nos.
- Pokušava se setiti šta se dogovorio za veceras. Usred misaonih napora, nežno se gladeci po jajima, shvata da nije mlatio majmuna vec dva dana jer se u subotu tako zapio da je tek juce donekle došao sebi.
- Nakon drkanja se ipak seti da ga veceras ocekuje kafa s jednom od dve ženske od subote, kojima se ne može setiti ni face, a kamoli imena, ali je u nedelju našao broj nažvrljan na podlaktici.

On 2 sata pre sastanka
- Odlazi gladan u kuhinju ceškajuci se po jajima, kad tamo na stolu cvarci, slanina i luk. Razmišlja dobre tri sekunde ima li se smisla žrtvovati, a onda fino posoli glavicu.
- Obilatu veceru zaliva sa dva piva i podriguje silinom osrednjeg nilskog konja, sve dok pobesnela keva ne uleti u kuhinju.
- Žica kevu 500 dinara. Keva ni ne pomišlja da mu da. Objašnjava kevi da ima novu ribu i da bi joj kupio neki cvetic i pokloncic. Keva ganuta vadi 640 dinara i pocne pricati kako joj je tata '56. doneo na sastanak pet ukradenih crvenih ruža, pa ju je hteo poljubiti, ali je došao vlasnik vrta s grabuljama, pa su morali bežati, pa jos od tada ima kurje oko.
- Ne docekavši kraj dobro poznate sage, beži mahnito iz stana do kafica. Kupuje pljugu i dva piva od kevine love te u kaficu odgleda kraj tekme.

On Pola sata pre sastanka
- Dolazi kuci i suocava se sa vecnom dilemom, tuširati se ili samo oprati jaja?
- Gleda skraceni snimak druge zonske lige zapad u malom fudbalu na pijesku za veterane i zakljucuje kako ionako sutra ima mali fudbal, pa ce se znojiti te nema smisla da se ceo kvasi.
- Nevoljno ode zaprati kitu.
- Dok desnom rukom perucka onu stvar, levom uspešno ruši sve cetkice za zube u lavabo. To ocigledno užasne kevu koja je upravo došla da izvadi veš iz mašine pa ukopana zbunjeno zuri u prizor pred sobom.

On 15 minuta pre sastanka
- Sedi na krevetu, vadi carape ispod kreveta i njuši one koje još uvek mogu poslužiti... dok gace ipak ne mogu. Mogu jedino nekoj gatari i forenzicarima.
- Krece, ali na vratima mu se prisralo, a to se ne propušta.
- Grabi Sportske Novosti, ceška se, prducka i meditira sve do zadnje strane.

On 15 minuta nakon termina
- Dolazi na mesto sastanka igrajuci džepni bilijar. Ugleda je i pomisli: 'A, u kurac! To je ona s manjim sisama...'
>>NAZAD NA VRH<<
>>NAZAD NA ZABAVNIK<<