Tekstovi o Zenici

(Tekstovi koje su poslali posjetioci sajta www.jevtic.net - Hvala...)

Aida Njemačka
Hej Zenico grade mili uvijek si mom srcu mio voljeti te bolan mora i ko nije tamo bio... Puno pozdrava za sve Zeničane i Zeničanke sirom svijeta!

Šarići
Zenico we loveeee youuu... Pozdrav Zeničanima!

Maja Janjić
Pomoć mi treba da pronađem neke školske drugove i drugarice - a ne znam kako. Prvenstveno bih htjela da pronađem Nežić Aleksandru (koja se u međuvremenu udala za Darka, ali ne znam kako se preziva). Sve što znam da je negdje u SAD-u, i da ima sina (možda u međuvremenu još neko dijete). Išle smo zajedno u Srednju građevinsku školu u Zenici, ona je trenirala košerku u KK Čelik. Srednju smo završile 1990. god.
Takođe bih da pronađem i Radmilu Pejiović (ne znam da li se u međuvremenu udala i promjenila prezime), i ona je išla sa nama u srednju školu, trenirala je streljaštvo... Sve što o njoj znam je da je možda negdje u SAD-u...
A htjela bih da pronađem bilo koga iz te generacije ko je završio Srednju građevinsku školu 1990. god. i ko je išao u IVa razred...

Marin Jurić
JA VOLIM ZENICU!!!

Nedeljko Baković
Nadam se da cu kontaktirati nekog poznatog. Ovo ti je dobro.

Neda Tucaković
Malo samo da pojasnim o ovoj pjesmi o Zenici naziv je "Plameno nebo" a ne "Nad Zenicom nebo se pali" i pjevao je nekada Emil Trogrlic. U zadnje vrijeme je cesto cujem na BM radio Ze i ne znam ni ko je pjeva al znam da nije Emil tako da je mislim vaznije da se zna da je pjesma 1963 god. osvojila 1. mjesto na takmicenju "Melodije grada" muziku je napisao Slavko Gostisa - Dodo a tekst Branimir Tucakovic. Pozdrav, Neda iz Canade.

IRMA
Moja lijepa Zenica. U Americi sam 12 godina i jako sam poželjela svoj grad.

Nataša Korač
Jaaaaaooooooooooooooooo Ivona!!!!!!!

ANITA KUSTURA
I JA SAM ZENIČANKA ALI ŽIVIM U NJEMAČKOJ VEĆ 11 godina udata i imam troje djece pozdrav svima i veliki poljubac mojoj Zenici.

Suzana Cordić djevojacko Raso
Željela bih naći tekst pjesme: Nad Zenicom nebo se diže. Odgovor: Pjesme o Zenici možete naći ovdje.

Lagumdžija Adnan
U srcu Zenice u srcu grada življela gupa rudara koji su radili da bi Čelika nahranili.

Vedran
E Zenico moj rodni grade volim te najvise na svijetu.. Pozdrav iz Zagreba, svratite do mene na nkcelik.blog.hr.

Bruno Batista
Drago mi je da bar ova mladja raja kontaktira i da se nezaborave ZENIČANI. Ako se javi Čepalo Nedim iz Amerike evo mu moja adresa. Inače sajt je super, pozdrav od Batiste.

Gordan Butina
Pozdrav za sve Zeničane iz daleke Australije!!!

Vildana Odobašić, Žutić
Lijep pozdrav Selvedini i Edini od komšinice Vildane, Luzern Switzerland.

NAIDA HANDŽIĆ
Volim te Zenico...volim...najviše na svijetu, jer ti si donijela muškarca iz Zenice kojeg volim svim srcem!

MENSUR PIPO
IZ KAKNJA SAM, MADA JE ZENICA ZA MENE UVIJEK BILA POSEBAN GRAD. BOLJA JE OD SARAJEVA. TO JE GRAD KOJI ĆE VJEČNO OSTATI U MOME SRCU JER I STUDIRAM U OVOME LIJEPOME GRADU.

Mela (Srna) Njemacka
Rado sam povodom 1-maja praznika rada pročitala na talasima www.radibosanka.de nešto više o Zenici, i malo sam surfala po vašoj stranici i prenijela našim slušaocima malo više o našoj domovini! S poštovanjem Srna!

Namık PASİN
Odusevljen sam ljepom zenica. Ja sam turcin. Sada ucim bosanski jezik i volim zenicni. Bio sam u zenici 1996 godine.

Sanela
Najboljaaaaa jeeee zenicaaa i uvjek ce bitiiii!!!!!!!!!!!!!!

PIKO RABAC
Vezu me lijepe uspomene, na ovaj lijep GRAD, i ponekad u mislima listam jednu storiju, o jednoj divnoj ZENSKI. ISTRAN.

Jovica Lazic
E, nazalost, ja sam iz Kaknja, ali nadam se da nema veze posto imam raje iz Zenice, kao i rodbine! Uostalom dopisujem se sa jednim vasim zemljakom iz Zenice koji vas sve po svijetu okuplja Zenicane on se zove Safet Mangic. Uostalom potrazite na www.google.com njegovu internet stranicu. Mnogo pozdrava iz Swedske!

SELVEDİNA BABUS
SUPERSTE SVİ Vİ KOJİ STE ODGOVORNİ ZA OVU STRANİCU,SLUCAJNO SAM NALETILA NA OVAJ SAYT KOJI JE SUPPER İ VİDİM AKO BAR NESTO STA SE RADI U MOJOJ ZENİCİ.PA EVO VAM SVİMA OD MENE OVAKO: BOSNA JE VEDRİNA BOSNA JE SAN KAD VİDİS NJU KAO DA VIDIS DAN TAKO JE MALA A TAKO LİJEPA BOSNA NASA ,A BOSNA JE RIJEKA. VOLJELA BİH DA OVO VİDİ MOJA STARA UCITELJICA KATICA IZ KLOPCA KOJA NIJE NIKAD VJEROVALA DA SAM TU PJESMU JA NAPISALA İ TO NİKADA NISAM ZABORAVİLA -NEOPRASTAM.AH MOJA ZENİCO REKO DA VAM SE MALO POTUZIM I SJETIM STARIH DANA.VOLİM VAS SVIJU İZ ZENİCE İ PUNO POZDRAVA İZ İZMİRA OD SELVEDİNE DO SKOROG PİSANJA-KO ME PREPOZNA OD MOJE RAJE NEKA Mİ SE JAVİ ÇAOOOOOOO

SELVEDİNA BABUS
SRCE, SRECO ,ZENICO ,RAJO KP DOM,SVE MI JE SUPER MAJKEMİ KAD JE COVJEK DALEKO KAO STO SAM VEC NAPISALA OVU PJESMICU U OSNOVNOJ SKOLİ:BOSNA JE VEDRINA BOSNA JE SAN KAD VIDIS ZENICU KAO DA VIDIS DAN TAko MALA ATAKO LIJEPA PUNA JE DOBRE RAJE İ FAKULTETA. ETO TO SAM MALO İZMJENİLA TOLIKO ZASAD LİJEPA ZENİCO....

Esma Susak
Zasto zenicanka kupa svoje dijete vrelom vodom. Pa pravi caj od majcine dusice.

Raif Mikic
Dajte ba, volim i ja Zenicu ali kad skontam da sam se skolovao i trudio i da sam jos na birou MRZIM CIJELI SVIJET!

Merima.B.
Imali ijednog Zenicanina u svjetu da ga ne vuku uspomene iz Zenice? Ja rodjena Zenicanka sam vec 14 godina u Njemackoj al ne prodje dan da ne mislim na Zenicu!!! Stranica je odlicna samo tako dalje!

Ivona pavlic
O Zenici zato ti pjevam; O Zenici plamenom sto gori; Ti putnice, znasli ti da volim ja nju; Zenicu svoju; k'o zjenicu oka svog!
      Ukoliko znate neki tekst pjesme u kojoj se spominje Zenica, pošaljite...
Putem forme koja se nalazi ispod, možete da pošaljete bilo kakav text, kao npr.:
- ukoliko znate neki dobar vic, smiješni ili zanimljiv text vezan za naš grad...
- tekstove pjesama u kojima se spominju Zenica i Zeničani...
- bilo šta zabavno, što može svima da popravi raspoloženje i osvježi ovaj sajt...

>>NAZAD NA VRH<<
>>NAZAD NA SLIKE ZENICE<<