|Ljepota i Zdravlje|

Ukratko:

Vitamini

(Osnovno poznavanje vitamina...)

- Vitamini su neophodni u raznim metaboličkim funkcijama organizma. Većinu ne možemo sintetizirati sami pa ih je potrebno u dovoljnoj količini unijeti putem hrane i vitaminskih dodataka. Proljeće i ljeto koji donose obilje svježeg povrća i voća pravo su vrijeme da popunimo svoje vitaminske zalihe.

Malo o vitaminima >>>

Minerali

(Osnovno poznavanje minerala...)

Zašto nam trebaju minerali?
Važnost vitamina u očuvanju zdravlja dobro je poznata. Oni, medjutim, nisu dovoljni jer sve enzimatske aktivnosti u organizmu uključuju i minerale. Minerali su potrebni za očuvanje osjetljive ionske ravnoteže stanične tekućine, izgradnju koštanog tkiva i krvnih ćelija, elektrokemijsku aktivnost u nervnim ćelijama i regulaciju tonusa mišića.

Malo o mineralima >>>

Opadanje kose

(Sprečimo ćelavost...)

Gubitak kose:
- Kada govorimo o kosi, valja znati da svaka osoba ima oko 100.000 vlasi.
Zašto opada kosa:
- Opadanje kose ponekad se dešava zbog upalnih žarišta u organizmu, kao što su, na primer, bolesni zubi, hronične upale sinusa, krajnika, jajnika... U tim slučajevima često je ograničeno kružno ispadanje kose, alopecija areata. Ako te promene zahvate celo vlasište, reč je o potpunoj alopeciji areati. Ti uzroci nisu još sasvim jasni i ispitani.

Gubitak kose i kako sprečiti >>>

Odvikavanje od pušenja

(Kako ostaviti cigarete?)

Savjeti za ostavljanje pušenja:
- Kao sto se navika pušenja stiče postepeno, tako je i odvikavanje od pušenja proces u kojem pušač postepeno stiče nove navike i uči kako opstati kao nepušač.
- Napuštanje pušenja često znači i napuštanje pušačkog društva i prijatelja što još više otežava odvikavanje i stvara dilemu pušača.

Savjeti za odvikavanje od pušenja >>>

Šta su Kalorije?

(Osnovno o kalorijama...)

- Kalorije su jedinice kojima se meri energetska vrednost hrane. Energetska potrošnja zavisi od vrste sporta i trajanja takmičenja, pa može biti vrlo različita, što znači da se za svaku sportsku disciplinu mora vršiti posebno planiranje ishrane na osnovu stvarnih energetskih potreba.

Kalorije >>>

Penis - 10 pitanja - 10 odgovora

(Pitanja koja ste željeli postaviti o muškom polnom organu, ali se niste usudili:)

1. Koja je prosječna veličina penisa?
Prosječna veličina penisa je otprilike oko 15 centimetara. Dakako, postoje varijacije kao i u drugih dijelova tijela, ali gotovo svi u erekciji dostignu dužinu od 10 do 20 centimetara. To je mjera od pubične kosti do vrška (računanje testisa je varanje!) Medjutim, važno je znati da je u ljudi čiji su penisi manji kada su opušteni povećanje veće nego u onih čiji su penisi veći. Ipak, razlike u dužini penisa su mnogo manje dramatične kada se uporedjuju u erekciji.

Povećanje penisa >>>

Med i Cimet pomaže u borbi protiv raznih bolesti?!

(Da li je istina, provjerite sami. Ja nisam probao ništa od ovoga...)

Artritis (upala zglobova), Gubitak kose, Infekcije mokraćnog mjehura, Zubobolja, Holesterol, Prehlade, Nervoza i bolovi u stomaku, Bolesti srca, Imunološki sistem, Probava, Gripa, Bubuljice, Infekcije kože, Mršavljenje, Umor, Zadah...

Med i Cimet protiv bolesti >>>

>>NAZAD NA VRH<<
>>NAZAD NA ZABAVNIK<<